5 veelvoorkomende personeelsplanningsfouten die je eenvoudig kunt voorkomen

Deel dit product op:

Als schoonmaakprofessional weet je als geen ander hoe belangrijk een goede personeelsplanning is voor een soepel verlopende operatie. Te weinig personeel kan leiden tot een gebrek aan service, terwijl te veel personeel onnodige kosten met zich meebrengt. In deze blog delen we vijf veelvoorkomende fouten in de personeelsplanning binnen de schoonmaaksector, en laten we zien hoe je ze kunt vermijden.

1. Niet goed reageren op trends

Seizoensgebonden trends kunnen een grote invloed hebben op de vraag naar schoonmaakdiensten. Het is belangrijk om hierop voorbereid te zijn om pieken en dalen in de vraag op te vangen. Maak gebruik van software om inzicht te krijgen in historische gegevens en toekomstige trends, zodat je je personeelsplanning hierop kunt afstemmen. Met CleanJack kun je bijvoorbeeld ook per klant een goede planning maken en inzien en zorgen dat je hier in de toekomst rekening mee kunt houden. 

2. Onvoldoende aandacht besteden aan individuele voorkeuren

Het negeren van de persoonlijke voorkeuren van je medewerkers kan leiden tot ontevredenheid en een lagere productiviteit. Luister naar de wensen van je team en probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het opstellen van de planning. Dit vergroot de tevredenheid en betrokkenheid van je medewerkers. 

3. Geen gebruik maken van software 

Handmatig plannen is tijdrovend en foutgevoelig. Maak gebruik van geautomatiseerde tijdregistratiesystemen om je personeelsplanning efficiënter en nauwkeuriger te maken. Met CleanJack kun je eenvoudig je planning beheren en optimaliseren, waardoor je tijd en kosten bespaart.

 

4. Een te strakke planning maken, zonder vangnet

Een te strakke planning kan problemen veroorzaken wanneer onverwachte gebeurtenissen optreden, zoals ziekte of uitval van medewerkers. Zorg daarom altijd voor een buffer in je planning en een back-upplan voor het geval er zich onvoorziene omstandigheden voordoen.

 

5. De verkeerde persoon op de verkeerde plek

Een veelgemaakte fout is het toewijzen van taken aan medewerkers die niet over de juiste vaardigheden of ervaring beschikken. Dit kan leiden tot inefficiëntie en frustratie bij zowel het personeel als de klant. Zorg er daarom voor dat je tijdens het selectieproces de vaardigheden van kandidaten nauwkeurig beoordeelt en de juiste persoon op de juiste taak plaatst.

 

Oplossing: Maak gebruik van tijdregistratiesysteem zoals het systeem van CleanJack. Hiermee kun je eenvoudig de vaardigheden en ervaring van je medewerkers bijhouden en taken toewijzen op basis van hun capaciteiten.

 

Wil jij ook een foutloze personeelsplanning voor jouw schoonmaakbedrijf? Ontdek dan nu de voordelen van CleanJack en maak een einde aan deze veelvoorkomende fouten! Neem contact met ons op voor een gratis demo en ervaar zelf hoe eenvoudig en effectief het kan zijn. 

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem