6 redenen om (g)een inkloksysteem te gebruiken

Deel dit product op:

Met een inkloksysteem is tijdregistratie gemakkelijker dan het handmatig invoeren of bijhouden. Tegenwoordig zie je dat steeds meer bedrijven hier gebruik van maken. Een digitaal inkloksysteem kan heel erg waardevol zijn. Laten we eens kijken naar zes redenen waarom je zou moeten overwegen om nu over te stappen op een digitaal inkloksysteem voor tijdregistratie.

1. Naleving van wettelijke vereisten

Een digitaal inkloksysteem voor tijdregistratie kan helpen bij het voldoen aan wettelijke vereisten voor urenregistratie. Het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat bedrijven in Europa verplicht zijn om een objectief, betrouwbaar en toegankelijk systeem te gebruiken voor het bijhouden van arbeidstijden. Een digitaal inkloksysteem voldoet aan deze criteria en minimaliseert het risico op boetes.

2. Transparantie en nauwkeurigheid

Met een digitaal inkloksysteem worden arbeidstijden objectief en nauwkeurig geregistreerd. Dit zorgt voor transparantie richting zowel werkgevers als werknemers en voorkomt discussies over de juistheid van geregistreerde uren. Werknemers kunnen erop vertrouwen dat hun gewerkte uren correct worden vastgelegd.

3. Efficiëntie en tijdsbesparing

Een digitaal inkloksysteem maakt het registratieproces efficiënter en bespaart kostbare tijd voor zowel medewerkers als werkgevers. Medewerkers kunnen snel en eenvoudig in- en uitklokken met behulp van bijvoorbeeld pasjes, tags of vingerscans, terwijl werkgevers de gewerkte uren automatisch kunnen bijhouden zonder handmatige invoer. 

4. Aanwezigheidsregistratie voor veiligheid

Naast het bijhouden van arbeidstijden kan een digitaal inkloksysteem ook dienen als middel voor aanwezigheidsregistratie. Dit is vooral belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer. Bij noodgevallen kunnen werkgevers snel achterhalen welke werknemers aanwezig zijn en hulp bieden waar nodig.

5. Goed werkgeverschap en welzijn

Hoewel sommige werknemers een inkloksysteem kunnen zien als een vorm van controle, kan het ook gezien worden als een teken van goed werkgeverschap. Door inzicht te krijgen in de gewerkte uren van medewerkers, kunnen werkgevers proactief maatregelen nemen om overbelasting te voorkomen en bijdragen aan het welzijn van hun personeel.

6. Privacybescherming

Bij het gebruik van een digitaal inkloksysteem is het belangrijk om de privacy van medewerkers te waarborgen, vooral bij systemen die gebruik maken van vingerafdrukscans. Werkgevers moeten voldoen aan de geldende privacywetgeving en zorgen voor een veilige opslag en verwerking van persoonsgegevens.

 

Een digitaal inkloksysteem voor tijdregistratie biedt vele voordelen, waaronder naleving van wettelijke vereisten, transparantie, efficiëntie, veiligheid, goed werkgeverschap en privacybescherming. Overweeg daarom om over te stappen op een digitaal inkloksysteem om het beheer van arbeidstijden te vereenvoudigen en de productiviteit en veiligheid op de werkvloer te verbeteren.

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem