7 duurzaamheidstips voor de schoonmaakbranche

Deel dit product op:

Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een cruciale pijler voor moderne bedrijven, ook binnen de schoonmaakbranche. Zo is er ook een overzicht van innovatie en duurzaamheid in de schoonmaakindustrie. Bij CleanJack focussen we ook op duurzaamheid en we willen graag andere bedrijven motiveren om dit ook te doen. Daarom delen we graag tips om een groenere, milieuvriendelijkere aanpak te bevorderen.

 

1. Milieuvriendelijke reinigingsmiddelen

Het gebruik van milieuvriendelijke producten staat centraal in een duurzame aanpak. CleanJack ondersteunt de verschuiving naar krachtige, ecologisch verantwoorde producten die zowel effectief zijn als minder impact hebben op het milieu. 

2. Efficiënt energiegebruik: minimaliseer energieverbruik

Efficiënt energiegebruik is cruciaal voor duurzaamheid. Als je streeft naar het minimaliseren van energieverbruik in schoonmaakprocessen kun je energiezuinige technologieën en bewustwording onder het personeel implementeren in het bedrijf.

3. Hergebruik en recycling van materialen:

Een cruciale stap naar duurzaamheid is het hergebruiken en recyclen van materialen. Het gebruik van gerecyclede materialen kun je doen door bijvoorbeeld werkkleding en schoonmaakapparatuur nogmaals te gebruiken. Of te kijken naar hoe kleding en apparatuur gemaakt worden. Dit kan ook gemaakt worden van gerecycled plastic, om afval te verminderen en duurzaamheid te maximaliseren.

4. Duurzame investeringen: langdurige oplossingen:

CleanJack gelooft in duurzame investeringen die op lange termijn waarde bieden. Het selecteren van materialen en apparatuur die lang meegaan en eenvoudig te repareren zijn, minimaliseert niet alleen afval, maar zorgt ook voor een efficiënte en duurzame bedrijfsvoering.

5. Voortdurende innovatie:

Voortdurende evaluatie en innovatie zijn belangrijk voor CleanJack. We blijven zoeken naar nieuwe methoden en materialen die de ecologische voetafdruk verder kunnen verkleinen en streven naar een voortdurende verbetering van onze processen voor een schonere toekomst.

Innovatie en duurzaamheid heeft ook te maken met veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan informatieveiligheid. Om ook aan bepaalde regels te voldoen hebben wij bijvoorbeeld het ISO-certificaat gehaald. Hiermee laten we zien dat we voldoen aan de normen voor informatieveiligheid. 

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem