Het werven en behouden van personeel: de sleutel tot succes

Deel dit product op:

In de huidige arbeidsmarkt is het moeilijk om personeel te vinden en te behouden. Gemotiveerde medewerkers zijn de ruggengraat van een bedrijf en de diensten van je bedrijf. Vooral in de schoonmaakbranche is het lastig om aan personeel te komen. Wat zijn de uitdagingen hiervan? 

 

Uitdagingen in de schoonmaakbranche

1. Het stigma van het schoonmaakvak: Schoonmaakwerk wordt vaak gezien als laaggeschoold en onaantrekkelijk. Dit stigma belemmert de instroom van nieuwe medewerkers. 

2. Ziekteverzuim en burn-out: De fysieke en mentale belasting in de schoonmaakbranche kan leiden tot hoog ziekteverzuim en burn-out. Bedrijven moeten daarom inzetten op preventie door duidelijke communicatie, gezonde werkroosters en het promoten van een goede werk-privébalans.

3. Werk-privébalans: Flexibiliteit is essentieel. Medewerkers moeten hun werkroosters kunnen inzien en verlof kunnen aanvragen. Onze digitale tools maken dit mogelijk, waardoor medewerkers meer controle hebben over hun werk- en privéleven.

 

De rol van digitalisering

Digitalisering speelt een cruciale rol in onze aanpak. Met geavanceerde planningssoftware kunnen we efficiënte roosters maken die rekening houden met de beschikbaarheid en voorkeuren van de medewerkers. Dit vermindert de werkdruk en verhoogt de tevredenheid.

 

Schoonmaak aantrekkelijker maken

Als bedrijf kun je schoonmaak aantrekkelijker maken door te investeren in de ontwikkeling en het welzijn van je medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld door: 

1. Competitieve arbeidsvoorwaarden: Door marktconforme salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden, maken we het vak aantrekkelijker. Dit omvat onder andere extra vakantiedagen, bonussen en een goede pensioenregeling.

2. Waardering en erkenning: Regelmatige waardering van het werk van medewerkers verhoogt hun motivatie. Dit kan door middel van erkenningsprogramma’s, waar medewerkers beloond worden voor hun inzet en prestaties.

3. Gezonde werkplekken: Investeren in ergonomische hulpmiddelen en veilige werkomstandigheden helpt om het werk fysiek minder belastend te maken. Dit draagt bij aan een lagere kans op ziekteverzuim en een hogere tevredenheid onder medewerkers.

4. Teamactiviteiten en teambuilding: Organiseer regelmatig teamuitjes en teambuildingactiviteiten om de teamgeest te versterken en een positieve werkomgeving te creëren.

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem