Vanaf 1 april 2024 moeten aanwezigheden op het werk geregistreerd worden in de schoonmaaksector in België.

Deel dit product op:

Voor die registratie heeft de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) in januari 2024 een nieuwe onlinedienst geïntroduceerd: Check In and Out at Work.

 

Wat houdt aanwezigheidsregistratie precies in ?

Werknemers, zelfstandigen, uitzendkrachten en stagiairs zijn verplicht om het begin en het einde van hun activiteiten te registreren. Ze moeten dus inchecken op de werklocatie als ze met hun werk beginnen, en uitchecken als ze stoppen met werken. Ook de pauzes moeten ze registreren.

Als werkgever of opdrachtgever deel je de verantwoordelijkheid voor de registratie met de uitvoerder van het schoonmaakwerk. Ieder schoonmaakbedrijf moet het personeel informeren over de registratieplicht, en een systeem ter beschikking stellen waarmee hun mensen zich kunnen registreren. Het schoonmaakbedrijf is ook verantwoordelijk voor de correcte overdracht van de gegevens aan de RSZ.

 

Waar is aanwezigheidsregistratie verplicht?

De registratie is verplicht voor activiteiten ‘die als doel hebben een onroerend goed schoon te maken voor rekening van een derde partij’.

Voor een werklocatie waar de registratieplicht geldt, moet je vooraf ook een Aangifte van werken doen. De registratieplicht voor schoonmaakactiviteiten geldt ongeacht de contractomvang.

 

Check In and Out at Work: nieuwe online dienst voor aanwezigheidsregistratie

In Check In and Out at Work raadpleeg je als werkgever de registraties van je personeel.

Met de CleanJack App gaat de registratie eenvoudig en doeltreffend. Iedere schoonmaker kan de CleanJack App gratis op de eigen telefoon zetten via Google Play of de Playstore van Apple. De registraties worden via het CleanJack systeem automatisch aangemeld in het CIAO systeem. Dat werkt echt een heel stuk makkelijker.

CleanJack biedt ook een oplossing waarbij personeel kan in- en uitchecken met een badge. In dit geval wordt een klokkastje op de werklocatie geplaatst. Het klokkastje staat in verbinding met het CleanJack management systeem en het CIAO systeem.

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem