HR-wijzigingen in 2024

Deel dit product op:

Het jaar 2024 brengt een golf van veranderingen op het gebied van HR met zich mee, en het is essentieel om goed voorbereid te zijn. Deze wijzigingen kunnen een uitdaging vormen voor HR-afdelingen, maar met de juiste ondersteuning en tools kun je deze uitdagingen moeiteloos overwinnen. Laten we eens kijken hoe je kunt profiteren van deze veranderingen met een strategische aanpak en de juiste middelen tot je beschikking.

 

Optimaliseer salarisadministratie met CleanJack

Met de invoering van het uniforme uurloon en verhoogde minimumloon in 2024, is een nauwkeurige salarisadministratie cruciaal. Zorg ervoor dat je beschikt over geavanceerde software of systemen die je helpen bij het bijhouden en verwerken van salarisgegevens. Dit zorgt niet alleen voor naleving van de wetgeving, maar ook voor een efficiënte en foutloze salarisverwerking.

 

Beheer van reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding

Een andere belangrijke wijziging betreft de kilometervergoeding. Met de geplande verhoging in 2024 is het essentieel om je reiskostenbeleid te herzien en ervoor te zorgen dat je werknemers eerlijk worden gecompenseerd voor hun reiskosten.

Met de wijzigingen in de reiskostenvergoedingen is het belangrijk om deze kosten nauwkeurig te beheren. Overweeg het gebruik van geautomatiseerde systemen zoals het tijdregistratiesysteem van CleanJack om reiskosten bij te houden en goed te keuren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar minimaliseert ook het risico op fouten en zorgt voor een transparant proces voor zowel werknemers als werkgevers.

 

Houd rekening met arbeidswetgeving

Naast verhogingen en vergoedingen treden er ook enkele wijzigingen in de Nederlandse arbeidswetgeving in werking. Van verruiming van vrijstellingen tot wijzigingen in de Werkkostenregeling, het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van deze veranderingen en ze correct te implementeren binnen je organisatie.

 

Conclusie

Met de HR-wijzigingen van 2024 op komst, is het van vitaal belang om proactief te zijn en je voor te bereiden op wat komen gaat. Door op de hoogte te blijven van deze veranderingen en tijdig actie te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je HR-afdeling goed is uitgerust om de uitdagingen van het nieuwe jaar aan te gaan.

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem