Onderzoek: sportschoolhygiëne onder de loep

Deel dit product op:

Een recent Canadees onderzoek heeft alarmerende resultaten aan het licht gebracht over de hygiëne in sportscholen. Volgens het onderzoek zijn sportmatten en douches de grootste boosdoeners als het gaat om de aanwezigheid van ziektekiemen in sportschoolomgevingen. Het onderzoek, uitgevoerd in de Greater Toronto Area, omvatte negen sportscholen van drie verschillende ketens.

 

Verhoogde ziektekiemen op sportmatten

Het consumentenprogramma Marketplace analyseerde verschillende aspecten van sportscholen, waaronder fitnessapparaten, toiletten, kleedkamers en de doucheruimtes. Opvallend genoeg bleken de oefenmatten bijna acht keer meer bacteriën te bevatten dan yogaballen, halters en dumbells.

 

De rol van CleanJack in hygiënebeheer

CleanJack begrijpt het belang van een hygiënische sportschoolomgeving voor de gezondheid en veiligheid van klanten. Met het tijdregistratiesysteem van CleanJack kunnen schoonmakers gemakkelijk weten waar ze precies moeten schoonmaken en waar ze op moeten focussen. Hun leidinggevenden kunnen bijvoorbeeld berichten achterlaten waar in staat dat ze moeten focussen op de sportmatten. 

 

Conclusie
Dit onderzoek benadrukt het belang van strikte hygiënemaatregelen in sportscholen om de gezondheid en veiligheid van hun leden te waarborgen. Met de juiste schoonmaakprotocollen en preventieve maatregelen kunnen sportscholen een gezondere trainingsomgeving bieden voor hun klanten.

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem