Planning en online dashboard

Deel dit bericht op:

Efficiënt schoonmaakbeheer met software voor de schoonmaak planning

CleanJack biedt jou de controle over zowel specialistisch als regulier schoonmaakwerk, alles in één overzichtelijke planning.

Overzichtelijke planning voor elk type schoonmaak

Met software voor de planning van schoonmaak heb je de mogelijkheid om zowel regulier onderhoud als specialistische taken moeiteloos in te plannen, allemaal vanuit één overzichtelijk dashboard. Of het nu gaat om dagelijkse schoonmaakroutines of periodieke specialistische reinigingen, software voor de schoonmaak planning zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Dashboard en planning
Online planning en dashboard

Flexibele schoonmaak planning software voor veranderende omstandigheden

Het opstellen van de wekelijkse schoonmaakplanning voor alle klanten is een flinke klus. Geen dag is hetzelfde en dit kan zelfs op de dag nog veranderen. Een competente en goedwerkende schoonmaakplanner behoudt het overzicht, zorgt ervoor dat het werk tijdig wordt voltooid, en houdt rekening met diverse situaties, waardoor hij de planning vrijwel elk uur kan aanpassen. Goede software voor schoonmaakplanning is hierbij erg belangrijk. Met CleanJack’s software kun je snel wijzigingen aanbrengen in je planning en anticiperen op nieuwe behoeften of onverwachte gebeurtenissen, zonder de controle te verliezen.

Ontdek hoe CleanJack je kan helpen om je schoonmaakplanning te stroomlijnen

Met CleanJack’s online dashboard en geavanceerde planningstool, kun je eenvoudig al je schoonmaaktaken beheren vanaf één centrale locatie. Bekijk je planning, wijs taken toe aan medewerkers en houd de voortgang in de gaten, allemaal in realtime. Verhoog de productiviteit van je team en optimaliseer je schoonmaakprocessen vandaag nog. Ervaar zelf het gemak van CleanJack.

Gebruiksvriendelijk dashboard voor optimaal overzicht

CleanJack’s software voor schoonmaakplanning biedt een gebruiksvriendelijk dashboard voor een optimaal overzicht. Schoonmaakbedrijven krijgen via dit intuïtieve online platform een helder en grafisch beeld van hun planning en taken. Met slimme filters kunnen bedrijven specifieke taken of medewerkers bekijken, terwijl grafische weergaven helpen om snel de status van elke taak te controleren.

 

Efficiënt takenbeheer

Daarnaast maakt CleanJack gebruik van een digitale agenda voor efficiënt takenbeheer. Medewerkers worden eenvoudig ingepland via deze centrale agenda, waardoor alle teamleden altijd op de hoogte zijn van hun taken en afspraken. Dit minimaliseert dubbele afspraken en miscommunicatie, wat de productiviteit ten goede komt.

 

planning-schoonmakers
Heb je vragen over ons online dashboard & planning?

Vul het formulier hieronder in en een van onze collega’s belt je zo snel mogelijk terug!

Taken koppelen aan klanten

Een ander waardevol aspect van CleanJack is de flexibiliteit om taken te koppelen aan specifieke klanten of locaties, waardoor bedrijven een gedetailleerd overzicht krijgen van alle schoonmaakvereisten voor elke klant. Door deze nauwkeurige toewijzing van taken kunnen bedrijven direct zien welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd bij een specifieke klant, en krijgen ze inzicht in de geschatte tijdsduur van deze taken. Dit niet alleen bevordert een efficiënte planning, maar draagt ook bij aan een betere klantenservice en verhoogt de algehele klanttevredenheid.

Veel gestelde vragen

Met CleanJack kun je een planning maken voor de komende 12 maanden. Na een jaar wordt de planning automatisch verlengd en kun je de planning voor de volgende 12 maanden maken. 

Ja, met CleanJack kun je repeterende taken vooruitplannen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor wekelijkse schoonmaaktaken die op vaste tijden en dagen moeten worden uitgevoerd. Door deze taken vooruit te plannen, hoef je niet elke week opnieuw de planning te maken en kun je tijd besparen.

Met CleanJack hebben verschillende gebruikers toegang tot het online dashboard en de planning, elk met hun eigen specifieke rechten. De klant heeft bijvoorbeeld toegang tot het dashboard om de planning en voortgang van het werk te bekijken, terwijl de schoonmaakmanager toegang heeft tot de planning en de tijdregistratiegegevens van de schoonmakers kan bekijken en beheren. De schoonmakers hebben toegang tot de app om hun eigen tijdregistratiegegevens in te voeren en de planning te bekijken. De rechten van gebruikers kunnen worden beheerd en geconfigureerd door de beheerder van het systeem.

Ja, met CleanJack kun je de planning op elk gewenst moment aanpassen, zelfs nadat deze is gepubliceerd. Als er bijvoorbeeld een wijziging is in de beschikbaarheid van een schoonmaker of als er extra taken moeten worden toegevoegd aan de planning, kun je dit gemakkelijk aanpassen en de nieuwe versie van de planning publiceren. De schoonmakers worden hiervan op de hoogte gebracht en kunnen hun eigen taken bekijken in de app.